2010. október 25.

Dr. Theiss Feketenadálytő kenőcs E-vitaminnal

Csomagolás: üveg és műanyag.

Összetevők:
  1. Caprylic/Capric/Myristic/Stearic Triglyceride: illatanyag, lágyító bőrápoló, bőr kondícionáló, rétegképző.
  2. Caprylic/Capric Triglyceride: illatanyag, bőr kondícionáló, rétegképző.
  3. Symphytum Officinale: fekete nadálytő.
  4. Sorbitan Oleate: E494. illatosító és felületaktív emulgeátor. Néhány tanulmány összekötötte a nevét a rákkeltéssel.
  5. Adeps Suillus: állati eredetű hidratáló
  6. Glycerinmonostearat: Glycerol Monostearat (GMS): egy szerves molekula, amit emulgeátornak használnak a kozmetikaiparban. Az emberi szervezetben is jelen van zsírégetéskor, és a zsíros ételekben is ott van.
  7. Hydrogenater Palm Oil: hidrogénezett pálmaolaj.
  8. Cera Alba: méhviasz.
  9. Tocopheryl Acetate: E-vitamin acetát. Néhány tanulmány összekötötte a nevét a rákkeltéssel.
  10. Parfum: Szintetikus illatkompozíció. A bőrápoló termékekben megtalálható leggyakoribb allergének közé tartozik.
  11. Methylparaben: illatanyag, kémiai tartósítószer. Bőrmérgező hatású. A parabén az endokrint imitálva hormonális zavarokat okoz. Néhány tanulmány összekötötte a nevét a rákkeltéssel.
  12. Tocopherol: Az E vitamin pontatlan megnevezése. Nem egyértelmű, hogy természetes (D-alpha-Tocopherol) vagy szintetikus (D,L-alpha-Tocopherol) E vitaminról van szó. Antioxidáns, bőrvédő tulajdonságú, pl. UV-sugárzással szemben. Nedvességmegtartó. Ha természetes, ajánlott, ha szintetikus: max tartósítószerként ajánlott.
  13. Propylparaben: illatanyag, kémiai tartósítószer. Bőrmérgező hatású. A parabén az endokrint imitálva hormonális zavarokat okoz. Néhány tanulmány összekötötte a nevét a rákkeltéssel. Kísérletek szervrendszeri mérgezést, és fejlődési, szaporodási rendellenességeket is kimutattak már kis dózisnál.
  14. Limonene: A limonén (limonene) a terpének közé tartozó szerves vegyület, azaz nem szintetikum, henem valódi növényi kivonat. Színtelen folyadék, szobahőmérsékleten, erős narancsszaggal. A citrom és más citrusfélék nagy mennyiségben tartalmazzák. A limonén királis molekula, a természetben a D-limonén fordul elő. Amikor két ujjad között összenyomod a narancs héját, akkor ez a terpén spriccel ki belőle, ugyanis ez a 100%-os narancsolaj fő alkotórésze (90%). Illatanyag, fertőzésgátló. Allergizálhat.
  15. Linalool: A linalool vagy linalol egy természetes terpén alkohol, amely a többek között a levendulaolajban is előfordul. Illatanyag, fertőzésgátló, nyugtató. Töményen allergizálhat.
  16. CI75810: zöld szín, dezodor és sebgyógyító hatás. Természetes anyag szárított levelekből, különleges tisztasági követelmény.
Forrás:
http://www.cosmeticsdatabase.com
http://furdoszoba.blogspot.com/
http://antalvali.com/hatoanyagok , ők pedig a köv forrásokból dolgoztak:
dr.Rózsa Sándor: Testápoló kislexikon (Ökotárs Fogyasztóvédelmi Füzetek 2001)
Dr. med. Ernst W. Henrich - Dr. rer. Nat. Thomas Baumann: Kozmetikai hatóanyagok kiértékelése az INCI-megnevezésük alapján
Material Safety Sheet, MSDS

1 megjegyzés:

  1. Onnan szedtem elő ezt a krémet, hogy az alábbi listán szerepel, de hál istennek, mielőtt nagy hévvel magamra kentem volna, megnéztem, mi is van benne. Hát, inkább kihagyom.

    Olajos szeborreás bőr kezelése: Nagyon fontos a bőr koptatása, radírozása, az elszarusodott réteg eltávolítása, ami által a faggyú normálisan tud ürülni (Exepeel). Használjunk faggyúmirigy-működést szabályozó, hidratáló, gyulladáscsökkentő hatású készítményeket (Sweet Care, kamilla, feketenadálytő, búzavirág, cickafarkfű, mályva, rózsa, aloe vera, körömvirág, bodza, teafa, orvosi zsálya, zsurló, boróka, kakukkfű, tárnics, bojtorján, fűzfa-kéreg, ginzeng, meggy, szilva, csipkebogyó, narancs, grapefruit, ribizli, kékszőlő, vörösbor, paradicsom, banán, uborka, joghurt, kefír, algák, gyógyiszap…) A bőr szakszerű tisztítását bízzuk olyan kozmetikus szakemberre, aki megfelelő, káros anyagoktól mentes bőrápoló kozmetikumokat tud ajánlani.

    VálaszTörlés